17 Eylül 2009

CEM GARİPOĞLU OYUNU VE TESADÜFLER(!)


Sonunda bu cani yakalandı. Zengin olduğu için arkasının sağlam olmasından faydalanmaya çalışıldıysa da nadiren görülen olumlu mahalle baskısına kimse dayanamadı. Önce baba hapse atıldı, abi ve tüm aile bireyleri sorgulandı ve dünya zindan edildi. Bu arada İstanbul'da bunca zaman yakalanmadan gezen Cem eminim çok yardım eden tarafından korundu ve çözüm üretmeye çalışıldı. Sonunda bakıldı ki yapılacak birşey yok, kendisi, ailesi, kurbanları ve hatta işin Celalettin Cerrah'ın bile başını yakıyor bu durum, teslim oldu. Hoş daha kimler bu işin altından çıkar biraz deşilse merak etmiyor değilim. Ama ilginç olan daha çok sıcak olan bu gelişmede yaşananlardı. Bu kadar kısa zamanda oynanan oyunlar ve yapılan manevralar birilerinin ne denli ustaca hazırlandığını gösterdi bana.

Cem Garipoğlu 29 EKim 1991 doğumlu yani 17 yaşında. Doğum gününe ise bir aylık bir süre kaldı. Eninde sonunda yakalanacağını anlayan Cem'e söylenen muhtemelen eğer şimdi teslim olmazsa ömür boyu hapis yeme ihtimali varken, 18'ine basmadan teslim olursa cezanın ciddi oranda düşeceği ve kimbilir belki de allem ve kallem edilerek kısa bir sürede kurtulabileceğiydi. Ömür boyu gibi uzun bir süreden pazarlığa başlamak var, 24 yıldan başlamak var ama değil mi? Bu cani, "anlık" dediği cinayet sonrasında 'cesedin bavula siğmadığı' gerekçesiyle parça parça edip gitar kutusuna koyacak kadar aklı yerindeyken çocuk statüsünde yargılanacak! Bu mudur adalet? Aklı yerindeyken demişken, tipik alışık olduğumuz 'babamın hapiste olmasına dayanamadım' acındırmaları, cinayet sorulduğunda geçirilen sinir krizleri ile de verilmeye çalışılan "aklî dengesi bozuk" imajı da başka bir parçası bu oyunun. Aklî dengesi evet bozuk ama bu O'nu kurtarmak yerine ömür boyu bir hücrede çürütmeli bence! Bu arada unutmadan, efendim kendisini bunca zamandır kaldığı "bahçeli" eve de tanımadığı biri götürmüş. O tanımasa bile bu adamı Allah gökten indirmedi ya, biri illâki tanıyor! Dahası mı, bunca zamandır sakalları uzamışken saçları nasıl bu kadar kısa anlamadım. Yani onca yıl sakal bırakmamış, görünümüne önem vermiş bu adam birden sakallı çıktı karşımıza, tarikatçiler gibi. Kimbilir bununla ne planlıyorlar! Oyunların bu kadar barizi de 'İnsaf!' dedirtiyor yahu! Korkum bizim halkımızın mazluma olan sevdasına yenilip bu adiye bile sahip çıkmasıdır. Olur olur...

Son olarak... Hiçbir yemin umurumda değil. Herşeyi çiğneyen insanların bu yeminlerini çiğnemesi de çok fazla bir sorun yaşatmaz. Ama bir avukatın böylesine bir caniyi savunmaya kalmasına aklım ermiyor. Nesini nasıl savunacak? Günah almak istemem Ramazan Ayı'ndayız ama bana avukatın Cem ile bunca zaman görüşüp planlar yapmadığını kimse anlatmasın, pek inanasım yok çünkü. Gidern gitti, ateş düştüğü yeri yaktı. Cem öyle ya da böyle yakalandı. Bırakın ağız tadıyla çeksin cezasını ama ne 18 ne 24 ne de 30 yıl, çeksin bir ömür boyu, acı acı!

ugurarcan | 17-Eylül-2009 | KCo.

resim: http://www.internethaber.com

Ek yorumlar için: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/12507085.asp?yazarid=249&gid=61
Ek gelişmeler 18/09/09: Bak bak şimdi de 'tüm gece ağlamış' diyorlar! Yazik yaaaa! Haberi burada!

1 yorum:

  1. Ya kimdir bu cemuzzo domuzzo... hic bir seyden haerim yok bua ksam bir baktim neler olmus memlekette neler:)

    dilerim hak ettigi cezayi ceker... dunya katillerle dolu... ne aci bir durum degilmi?

    YanıtlaSil