29 Kasım 2007

AKREP BURCU ERKEĞİ (LINDA GOODMAN - BURÇLAR)

Akrep Burcu Simgesi-Kolye
Normalde bu blog sadece ama sadece benim özgün yazılarımdan oluşacaktı; halen de öyle olacak aslında ama nadiren de olsa istisnalar sanırım "esneklik" adına gerekli. Esnek olmak da benim son yıllarda kendimi eğittiğim özelliklerden biri olunca sanırım bunu burada paylaşmamda da bir sakınca yok. Geçenlerde yıllardır evimin rafında duran, çoğu zaman karıştırdığım ve tekrar yerine koyduğum bir burç kitabından bir alıntı yolladı annem. En yakın tarihte geri gittiğimde bakacağım tamamı ne kadar uzun diye ama tahminim bayağı uzun olduğu yönünde, hele daha da derin konulara girildiğinde. Bu yüzden en azından bana yollanan bu minik kısmı paylaşmak istedim burada. Annem bunu okurken içinden "Bunun altında imzamı atarım" diye geçirirken aklında ben, ben de aynı şekilde kendisinin mesajını aldığımda ilk tepkim "Bunun altında imzamı atarım" olmuştu. O bana aynı şeyi düşündüğünü ise benim bu mesajımı aldıktan sonra söyledi. Lafı uzatmadan işte Linda Goodman'ın Burçlar adlı kitabından akrep erkeğinden bir kesit... Lütfen bu ve benzeri pek nadir olacak istisnaları da mazur görün...

Linda Goodman tarihin en başarılı astrolog ve şairlerinden biri sayılıp, birçok "en çok satanlar" listesine girmiş astroloji çalışması bulunmaktadır.

(...)
Tek kelimeyle, bu adam yenilmek, yılmak nedir bilmeyen biridir. Akrep, ikiz huyları olan ihtiras ve mantıkla sizi şaşkına çevirecektir. O, bunların ikisininde uzmanıdır. Zekâ ve duygular onu eşit şekilde yönetir. Akrep zeki olmanında ötesindedir. Eğer çok gelişmiş biriyse O aynı zamanda varoluşun sırlarıyla ilgilenen ve yanıtlarını bulmaya çok yaklaşan derin filozofça bilgiye sahip bir insandır.

O sadece kazanmaktan zevk almakla yetinmez, O kazanmak zorundadır. Kaybettiği zaman önemsiz şekilde de olsa, O’nun içinde birşeyler ölür. Bununla birlikte çok sportmence davranır. Diğer bütün duyguları gibi, düş kırıklığı da ciddi yüzüne yansımaz, ve romantik niyetleri de içinde olmak üzere bütün tepkileri sıkı bir kontrol altındadır. Romantik bir ilişki kurmaktan kaçınmasını gerektiren önemli bir neden varsa, dışardan buz gibi sakin görünmesine karşın için için yanacaktır. Arkadaşlarının, akrabalarının, komşularının veya düşmanlarının düşünceleri O’nun önemli kararlarının hiçbirine engel olamaz, sizin düşünceleriniz bile O’nun kararlarını etkilemez. Böylesine güzel bir şekilde kendi iradesine hakim olmak ve ne istediğini kesin olarak bilmek, heran insanlar ne diyecek diye telaş içinde olmayan çok çekici, özgür bir insan yaratabilir. Dürüstlük, cesaret ve kararlılık o kadar kötü şeyler mi? Belki böyle özellikler bügünkü piyasada parlaklıklarını biraz kaybettiler ama, üstlerine biriken tozu silerseniz, gene de sahte olmadıkları için beğenilmelerini sağlayabilirsiniz.

Felaket günlerinin kara bulutları altında Akrep erkeğinin davranışları görülmeğe değer. Başkaları mırıldanırken, kıvranırken, homurdanırken, O gücünün ve cesaretinin doruğundadır. O kıskançlık ve kendine acıma bataklarına saplanmaz, yaşamın kendisine beş paralık borcu olduğunu da düşünmez. Sadece gereksiz zaman kaybetmemeyi düşünür. Gerçek bir felakete uğradığı zaman öfke içinde somurtacağına, onu başını dik tutarak karşılar.

O’nun yüksek standartları vardır, arkadaşlarını rastgele seçmez, onların kendi standlarına uygun olmaları gerekir, O harikulade, ender bulunur bir erkektir. Başka erkekler arasında, açık saçık esprilerini kaba saba şakalarını onlarla paylaşır; sonra tekrar o derin, esrarlı yapısına döner ve Robert Browning kadar kibar, tatlı bir aşık olur. Hiç bir zaman O’na yeni giysiniz veya saç biçiminiz için ne düşündüğünü sormayın. Yoksa acı gerçeği öğrenerek canınızın yanmasına hazır olmanız gerekir. Ama hiç olmazsa olumlu sözlerinin dürüst olduğunu ve içten olmayan sıkıcı komplimanların yapışkan zamkıyla birbirine yapıştırılmadığını bileceksiniz. En iyisi, arada sırada sağlıklı bir "berbat görünüyorsun"" sözüne göğüs germek ve başka erkeklerin sürekli, "Evet, sevgilim, çok güzel, şekerim, Mmmm çok hoş güvercinim" gibi uydurma yanıtlarıyla yetinmek zorunda kalmayıp, arada bir içtenlikle söylenen "Sen gerçekten çok güzelsin, biliyormusun?" sözüyle ödüllendirilmek.

Kadınlar O’nu karşı konulamayacak kadar çekici bulacaklardır; ancak şunu hiç aklınızdan çıkarmayın ki, böylesine sürekli komplimanlara ayartıcı davranışlara karşı koyabilecek kadar güçlü olan birtek erkek varsa, o da Akreptir. Bir Akrep erkeği asla bir kadının kendisine dikte etmesine izin vermeyecektir. Öte yandan kendisini gerçekten anlayan bir eşi olan Akrep koca müşfik, sempatik, anlayışlı, düşünceli bir insan olacak ve eşinin sadakatinin karşılığını öyle bir aşkla ödeyecektir ki kadınların çoğu bunu ancak kitaplarda okuyabilir ve kendisi için dileyebilir. O’na sımsıkı sarılın ama gözlerinizi dört açın; korkakların hiçbir zaman göremeyeceği ufuklar göreceksiniz.
(...)

Linda Goodman – Burçlar adlı kitabından...

picture:http://www.chainz.com

6 yorum:

  1. Bak bak Behcet Necatigil ne demis burclar hakkinda :):

    BURC
    Falınız öyle gösteriyor
    Hangi su bengi su
    Gurbetin ucundasınız.

    Bir tren ya da gemi
    Bir zaman geçiyor
    Siz de içindesiniz.

    Karanlığa çıkınca
    Bilen çıkmıyor
    Hikmet burcundasınız.

    -Behçet Necatigil

    Gurbetin ucundayiz,tren veya geminin icinde, zaman bazen cok hizli, bazen hic gecmek bilmiyor. Karanliklarla karsilastigimizda, ne yapacagimizi sasiriyoruz, ve 'Hikmet' i kullanmak zorunda kaliyoruz; Hikmet'in kaynagi? Bilim, fallar, vicdan, Tanri, etc. bize kalmis.

    Bak su da Akrep burcunun manisi, cok guzel tanimliyor :)))

    AKREP
    En güçlü süphesiz benim,
    Herkesi ezip geçerim.
    Hele bana ters yapani
    Dogduguna pisman ederim...

    Bu da benim ki( burclarla ilgilenmedigim icin hangisi bilmiyorum, Temmuz 23 u bazen Yengec bazen Aslan a aliyorlar):

    YENGEC :
    Tezcanliyim, duygusalim,
    Dokunsalar akar yasim,
    Annem, babam, cocuklarim,
    Ben onlarsiz ne yaparim...

    ASLAN :
    yaşadığım bu dünya,
    Bir de dönse etrafimda!.
    Her dedigim hemen olsun,
    Zenginlik ve ün beni bulsun...


    hoscakal.

    YanıtlaSil
  2. bende bir akrep burcu olarak böyle olduğunu bu karakterin,bu derece irdelemesine ilk defa bu blogdan öğreniyorum (:

    yaşasın akrepler mi demek lazım bilemicem (:

    bu arada yazar arkadaşımızla akrep çıktık sanırım.

    YanıtlaSil
  3. kenan selam (bilmiyorum isminin kullanilmasini istiyor musun ama...)

    sonuna kadar gurur duyabilirsin :) akreplerin cok sakat yanlari var gelismemis akreplerde bolca gorulen ve cogu insanin canini yakmis olan. bu yuzden zaten insanlar akrepleri ya cok sever yada hic sevmez eger biriyle tanismis ve o akrebi yakindan tanima firsati bulmuslarsa :)

    linda goodman'in yazisi daha sayfalarca devam ediyor aslinda. ben kisa bir kismini yayimladim burda sadece. malesef o kitabin aynisini TRde bulamadim ama kesin bir yerlerde vardir. yeni kitabi var ama ne kadar ayni yada degil bilemicem.

    yasasin akrepler ;)

    tesekkurler...

    not: blog'una baktim, madem anliyorsun bu islerden, bir onerin olursa seve seve dinlerim ;)

    YanıtlaSil
  4. Akrep erkeği kadar kıskanç bir erkek olamaz ya. Tanıdığım tüm akrep erkekleri paranoyaklığa doğru yol alıyorlardı :)))

    YanıtlaSil
  5. Lindacim Tanri Seni Kutsasin Ben Muslmanim Ama Sizde Oyle Akrep Burcu Birisi Olarak Saskinlardayim :D

    YanıtlaSil
  6. Akrep Burcu Kadını Nasıl Tahrik Edilir? daha detaylı merak ederseniz sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil