2 Aralık 2009

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ NİYETİNE


Çok söze gerek yok! Gerçekten kim "engelli" ya da hangimiz "engelli" değiliz diye düşündüğümzde ilginç düşüncelere girmemek elde değil. TSİ bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Özellikle ülkemizde durum o kadar feci bir durumda ki kutlanası bile gelmiyor bu günün. Aşağıda bu konudaki en önemli girişimin oluşturduğu bir metin var, aynen yayımlıyorum. Benim nacizane notum da şudur: Anneler Günü, Babalar Günü, doğum günü, vs. bahanelerle hep birşeyler yapmak isteriz birilerine... Bugün de öyle olsun, tüm imkânlar elimizde, birşeyler yapalım!!

Her şey “insan” olmakla başlar. Hepimiz aynı şekilde doğduk, aynı şekilde doyduk, çocuk olduk. Sonra büyüdük, olduk. Kadın ve erkek olduk. Yaşlı ve genç. Özgür ve tutuklu. Siyah ve beyaz. Farklı sıfatlar verildi her birimize: uzun, kısa, şişman, güzel, çirkin, “engelli” olduk. Eşit olamadık bir tek. Hani herkes eşitti hayatta?! Neden bazıları daha eşittir ki bu hayatta!

Sen… Sokağa çıktığında kaç tane engelli ile karşılaşıyorsun? Karşılaştığında ne düşünüyorsun? Bir şey düşünüyor musun? Türkiye nüfusunun yüzde kaçı engelli biliyor musun? Sokakta bir engelli görmek için kaç engelin var farkında mısın? Peki onların nasıl yaşa(yama)dıklarının?
Büyüdüğünde kim olursan ol, ne yaparsan yap eşit yaşamak için çalışan insanlar var burada! Her insanın birçok engeli ve bir kalbi var. Kalbini engelleme, engelleri kaldır!

Eğer sen de insan olmayı önemsiyor, “bir engel de ben olmayayım” diyorsan; http://www.engellerikaldir.com‘a girerek destekleyenlere kendi adını ekleyerek hassasiyetini gösterebilir, facebook grubuna tüm listeni davet edebilir, msn iletine web site adresini yazabilir, blog veya sahip olduğun mecralarda  konuya yer verebilir, konu hakkında fikir ve önerilerini e-posta gönderebilir, sponsor olabileceğini düşündüğün tanıdıklarına konuyu paylaşabilirsin.

Gün gelecek, herkes önce “insan” olacak…
Engelleri Kaldır Hareketi
www.Engellerikaldir.com

ugurarcan | 2-Aralık-2009 | HJ308

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder