4 Şubat 2009

Baykal Açıldı, Çarşaf Kapandı

Kara Çarşaf Sınıf Albümü
Daha bir önceki yazımda RTE'nin ne kadar önemli "liderlik" hataları yaptığından minik örneklemeler yaparken bugün okuduğum bu haberde sanki Baykal benim o yazımı okumuş, kıskanmış, ve "Ben de kötü bir liderim, benden niye bahsetmiyorsun?" diye yakınmış gibi hissettim. Yani bir insan, ki aslında şu anda piyasadaki tüm "liderler" için aynısı geçerli, nasıl bu kadar kötü olabilir ki de bunca yanlışa imza atan RTE'den beter hâle gelirler. Sonra bana "Niye RTE'yi övüyorsun?" diye soruyorlar!.. Bunların hepsi 'daha kötü olma' yarışında resmen.

Baykal yine Baykal... Yıllardır başarısız! Ne yaptı bugüne kadar? HİÇ! Kronik muhalif. Onu da tam beceremiyor ya. Muhalefetin sadece iktidara çamur atmak, onlar ne yaparsa yaptıklarına sadece karşı çıkmak olduğunu sanıyor bunca yıllık siyaset geçmişine rağmen. Muhalefetin iktidarın bulduğu çözümlere karşı çözüm bulmak olduğunu anlayamacak durumda malesef. En tehlikeli insan profillerinden biri hatalarından öğrenmeye insan profilidir. Türkiye de bu yüzden ilerleyemiyor zaten. Çözüm siyaseti değil bizimki, zaten genlerimizde çözüme odaklılık yok bizim, bizde yapılan sadece sidik yarışı siyaseti. Baykal da bunun en başarılarından biri.

Büyük olaylar koptu CHP çarşaf açılımı yaptığında. Atatürk'ün çizdiği Türkiye profilinde yeri olmayan bir unsurdu bu. Bu yolu seçenlere elbet hoşgörü olacaktı ama tavsiye edilen bir yol olmayacaktı. Partilerin amacı 'seçim kazanmak' değil de 'ülkeye hizmet etmek için seçim kazanmak' olsaydı zaten CHP bu açılımı yapmazdı. Hoş, İslâmî ve milliyetçi cephelerde bu bağlamda daha güçlü bir sadakat görüyoruz. AKP ve CHP geldikleri yerleri unutup ANAP'ın boşalttığı yere oturmaya çalışıyorlar. AKP haliylen daha avantajlı bu konuda. CHP halkın her kesimine hoşgörü göstermeyi, ülkenin kuruluşundaki temel unsurlardan birine ihanetle feci şekilde karıştırdı bence. Şimdi ne oldu peki?...

Haberde bariz bir şekilde popülist yapılan bir girişimin nasıl hüsranla sonuçlandığını okudum. Tipik yalan vaadler, tutulmayan sözler, buna kızıp şak diye saf değiştiren çarşaflı ablalar hem de CHP karşıtı sloganlar atarak... Nerde saygı, sevgi, bağlılık, inanmışlık, idealler, kendini topluma ve ülkeye adamışlık..? Tek amaç koltuk kapmak; işte Türkiye'nin çöküş profili. Baykal 'KAPALILARA AÇILIM' yaparken kendini soktuğu ironik bu durumun ne kadar komik olduğunu göremeyecek kadar kör olmuş durumda. Tek amaç iktidar!

Çarşaflılara "kapalı" denmesinin bir sebebi var ama değil mi? Açılım onların doğasına ters. Çünkü onların kapakları çarşafta değil zihinlerde. Siz alt yapısını oluşturmadan yapacağınız tüm açılımlarla ancak kendinizi komik duruma sokarsınız. Bahsettiğim iki anahtar kelime var: "Hoşgörü" ve "Alt yapı". Ben tekrar söylüyorum, kimsenin ne giydiğine karışmam, bence üniversitelere de yasak konmamalı, herkes istediği yerde çalışabilmeli ama eşit servisleri sunmak kaydıyla! Bunun orta yolu bulunur gerçekten istenirse! Ama alt yapınızı yapmadan çok açılırsanız, işte böyle çökersiniz!

ugurarcan | 4-Şubat-2009 | KCo.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder