2 Eylül 2015

MÜSLÜMAN KÖPEK BESLEYEBİLİR Mİ?

Şimdi onlarca hadis çıkarırlar, bir sürü yalan yanlış rivayetler üretirler neyin neden olduğu konusunda zerre fikir sahibi olmadan. Ama Kur'an'a bakmak ve Allah'ın bahşettiği aklı kullanmazlar. Biz bakalım ama, bakalım Allah ne demiş...

Kur'an'da köpek iki ayette geçer. Biri A'raf sûresidir ve saçma sapan yorumlayanlar vardır ama o konu başka. Diğeri de Keyf sûresidir. Resimde size Allah'ın anlattığı bir hikayeyi paylaşıyorum. En temel haliyle bir grup inançlı genç bir mağarada uyutuluyor Allah tarafından, korunuyor, ve bu gençlerin mağarasını da yanlarındaki(!) köpekleri koruyor. Sonrasında da köpeklerini kendilerinden sayıyor ve bunu yaparken karışma olmasın diye son grup üyesinin köpek olduğu ısrarla belirtiliyor.

İlginç olan ise sözde hadislerde köpekle (belli 2-3 durum harici) haşır neşir olan neredeyse günahkar sayılacakken burada Allah kendi koruduğu ve açıkça övdüğü (altı çizgili yerler) gençlerin yanında köpek olduğunu söylüyor. Hz. Muhammed'in mağarasını koruduğu için örümcekleri kutsal sayan zihniyet aynı olayı köpeklere uygulamıyor. Genel temizlik gereği köpekle aynı kaptan yemek yenmemesini vurgulayan öğretiler birden köpekleri haram kılan hale getiriliyor. Dine insan elinin değmesinin bir diğer tehlikesi işte.

Seçim sizin. Ya kendi aklınızı kullanın ya da başkasının. Ama unutmayın kimse kimsenin günahından sorumlu değildir. Ben değil bunu da Allah söylüyor.

#Kurandakiİslam



 ugurarcan | 2-Eylül-2015 | KohlerCo.
resim: www.kuran.gen.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder